Terug naar overzicht
26 feb 2019

Overkoepelende renovatiepremie van kracht

Op 1 februari 2019 ging de reglementering omtrent de nieuwe “overkoepelende” renovatiepremie in werking, dit ter vervanging van de vroegere verbeterings- en renovatiepremie. De verbeteringspremie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie. De aanpassingspremie voor werken in een woning voor de 65-plusser blijft wel afzonderlijk bestaan.

U kunt de premie aanvragen als bewoner of als verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor voor minstens negen jaar. Of u de renovatiepremie krijgt, hangt af van een aantal voorwaarden i.v.m. uw inkomen, uw woning, uw andere eigendommen en uw facturen. De werken die in aanmerking komen, zijn opgedeeld in 4 categorieën. Per categorie moet u voor minimum 2.500 euro (excl. btw) aan facturen kunnen voorleggen.

U kunt een renovatiepremie pas aanvragen na de uitvoering van de werken en als u over de nodige facturen beschikt. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% (lage inkomens en verhuurders) van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en is maximaal 10.000 euro.