Terug naar overzicht
31 jan 2023

Zaterdag blijft een werkdag in het sociaal recht

Sinds de invoering van artikel 1.7 in het nieuw Burgerlijk Wetboek bestond bezorgdheid onder de sociaalrechtelijke advocaten/juristen. Diende voortaan de zaterdag niet meer als een werkdag te worden beschouwd in hun geliefkoosde materie? Het Burgerlijk Wetboek voorziet immers dat werkdagen alle andere dagen zijn dan wettelijke feestdagen, zondagen en zaterdagen.

De Nationale Arbeidsraad (NAR) werd door de Minister van Werk Dermagne gevraagd om een advies hieromtrent te verstrekken. De NAR stelde in een advies van midden november 2022 dat het huidige systeem, waarin een zaterdag wel als werkdag wordt beschouwd, is geïntegreerd in de praktijk en dat een wijziging daarvan voor veel problemen en onduidelijkheid zal zorgen op het terrein. Verder stelde de NAR dat zij het behoud van het huidige systeem dan ook nodig acht om rechtszekerheid en voorzienbaarheid op het terrein te kunnen garanderen.

De NAR verzocht derhalve unaniem om per 1 januari 2023 het nieuwe artikel in het Burgerlijk Wetboek te neutraliseren, om zo het huidige systeem met betrekking tot het arbeidsrecht, het sociale zekerheidsrecht en de sociale bijstand te handhaven.

Op 26 december 2022 werd gevolg gegeven aan het verzoek van de NAR. Daarom werd de Wet houdende de neutralisatie van artikel 1.7 van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek wat betreft het arbeidsrecht en de sociale zekerheid en sociale bijstand uitgevaardigd. In het arbeidsrecht, de sociale zekerheid en de sociale bijstand blijft een zaterdag met andere woorden vooralsnog een werkdag. Met dank aan de pertinente tussenkomst van de Nationale Arbeidsraad.