Terug naar overzicht
25 nov 2020

Wijzing of hernieuwing van uw B2B contract na 1 december? Uw volledig contract moet toets onrechtmatige bedingen doorstaan.

Vanaf 1 december 2020 treedt de lijst met verboden bedingen in overeenkomsten tussen ondernemingen in werking. Dit geldt ook voor alle overeenkomsten in de vastgoed- en bouwsector tussen ondernemingen, zoals huur, verkoop, toekenning van een persoonlijk of zakelijk gebruiksrecht, aannemingscontracten, enz.

Belangrijk is dat dit niet enkel van toepassing is op contracten die gesloten worden na 1 december 2020, maar ook op bestaande overeenkomst die na voormelde datum hernieuwd of gewijzigd worden. Concreet impliceert dit dat bv.:

  • door de hernieuwing van een huurovereenkomst in 2021 de volledige overeenkomst valt onder de nieuwe wetgeving en dus ook getoetst moet worden aan de lijst van onrechtmatige bedingen.
  • door de wijziging van een overeenkomst na 1 december 2020 het volledig contract de toets van de onrechtmatige bedingen moet doorstaan.

Een overzicht van deze bedingen kan u nog steeds lezen in onze nieuwsbrief van september (op onze website) en wij staan ook steeds ter beschikking om uw contract (proactief) te reviseren.