Terug naar overzicht
25 okt 2016

Arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid moet voortaan ten laatste op moment van indiensttreding schriftelijk worden opgesteld

Voortaan beschikt een uitzendkantoor niet langer over de mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst met de uitzendkracht pas schriftelijk vast te stellen tot twee werkdagen na het begin van de tewerkstelling. Deze mogelijkheid werd, op vraag van de sociale partners, met ingang van 1 oktober 2016 afgeschaft, aangezien deze voor de uitzendkracht heel wat onzekerheid met zich meebracht. Vanaf 1 oktober 2016 moet de schriftelijke arbeidsovereenkomst dan ook ten laatste de dag van de indiensttreding voorgelegd kunnen worden.

Om dit praktisch mogelijk te maken, wordt voorzien in ruimere mogelijkheden om de overeenkomst elektronisch af te sluiten. Voortaan kan dit niet enkel met een elektronische identiteitskaart, maar ook door middel van een elektronische handtekening. Voorwaarde is wel dat deze de identiteit van de partijen, hun instemming met de inhoud van de overeenkomst en het behoud van de integriteit van de overeenkomst verzekeren, wat bijvoorbeeld het geval is bij een zogenaamde ‘gekwalificeerde’ elektronische handtekening.