Terug naar overzicht
24 dec 2013

Nu ook subsidies via kmo-portefeuille voor energieprojecten

Sinds 27 november 2013 kunnen ondernemingen en vrije beroepers bij de Vlaamse overheid ook subsidies aanvragen voor het verkrijgen van opleiding en/of advies bij het verrichten van energieprojecten.
Deze pijler wordt toegevoegd aan de reeds bestaande subsidies in het kader van advisering bij een bedrijfsoverdracht. Hierbij wordt de onderneming door de dienstverlener begeleid om fundamentele keuzes te maken met betrekking tot de voorbereiding van een bedrijfsoverdracht, opvolging of overname.
Vanaf heden is het nu dus eveneens mogelijk om een financiƫle tegemoetkoming van de Vlaamse overheid te bekomen indien de onderneming begeleid wordt bij het verrichten van energie(besparende)maatregelen, zoals besparingen inzake water en de optimalisatie van koelsystemen. Deze subsidie bedraagt 75% van de verleende diensten met een maximale subsidie per kalenderjaar van 10.000 euro.
Deze maatregel is bijzonder interessant voor ondernemingen die energiemaatregelen wensen te ondernemen, nu de ondersteuning hierbij grotendeels wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid.