Terug naar overzicht
26 jun 2020

Rik Crivits verkozen tot stafhouder van de Balie West-Vlaanderen

Afgelopen dagen konden alle 1.422 advocaten van de Balie West-Vlaanderen hun nieuwe stafhouder kiezen. Op de jaarlijkse algemene vergadering van de balie die deze namiddag plaatsvond, werd het resultaat bekend gemaakt. Met een zeer hoge score van 80% van de stemmen, is Rik Crivits vanaf het gerechtelijk jaar 2020 – 2021 de nieuwe stafhouder van alle West-Vlaamse advocaten.

De stafhouder staat aan het hoofd van de balie waar hij zelf lid van is. Zijn takenpakket bestaat o.m. uit het dagelijks beheer van de balie, vertegenwoordiging van de balie in binnen- en buitenland en tussenkomst - bemiddelend en zo nodig tuchtrechtelijk - bij geschillen tussen advocaten onderling of tussen advocaten en hun cliënten. De stafhouder wordt daarbij bijgestaan door zijn raad van de Orde, waarvan de 15 leden eveneens worden verkozen. Daaronder Frede Van In, zodat Crivits & Persyn in het nieuwe gerechtelijk jaar twee vertegenwoordigers zal hebben binnen de raad van de orde van de Balie West-Vlaanderen.

Hoewel zijn taak als stafhouder niet alleen zeer boeiend maar ook zeer intens zal zijn, blijft Rik Crivits zijn werkzaamheden als advocaat binnen Crivits & Persyn verder zetten.