Terug naar overzicht
31 jan 2023

Vanaf 2 mei 2023 nieuw e-Procurement-platform voor overheidsopdrachten actief

Het huidige e-Procurement-platform is een verzameling van applicaties, waarmee de verschillende fases van een overheidsopdracht kunnen worden afgehandeld. Nadat de Ministerraad in september 2020 de goedkeuring gaf om te starten met een nieuw platform ter vervanging van het huidige, wordt dit nieuwe platform op 2 mei 2023 eindelijk gelanceerd.

Het nieuwe platform zal - net zoals het huidige - gratis ter beschikking worden gesteld aan alle ondernemingen en aanbestedende overheden/entiteiten in België die onderworpen zijn aan de wetgeving overheidsopdrachten.

Vanaf 2 mei 2023 zijn onder meer volgende functionaliteiten mogelijk: publiceren van overheidsopdrachten via eForms, gebruiken van zoekmotor en zoekprofielen, uitnodigen tot deelneming, indienen en openen van aanvragen tot deelneming en offertes, een forum, contractbeheer, ….

Later zullen nog bijkomende functionaliteiten verder ontwikkeld worden. Alle nieuwigheden van het e-Procurement-platform zijn te volgen op de website van de FOD BOSA.