Terug naar overzicht
29 sep 2020

Corona-handelshuurlening opengesteld voor meer sectoren

Eerder berichtten wij dat zelfstandigen en vennootschappen die verplicht moesten sluiten door de coronamaatregelen onder bepaalde voorwaarden een lening kunnen aanvragen in het kader van de betaling van hun handelshuur (https://www.crivitspersyn.be/nl/nieuws/getroffen-handelshuurder-kan-lening-bij-overheid-aanvragen). Deze lening houdt in dat de Vlaamse overheid maximaal twee maanden huur voorschiet aan de huurder, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden huur kwijtscheldt.

Bij Besluit van 7 augustus 2020 heeft de Vlaamse regering het toepassingsgebied van deze corona-handelshuurlening uitgebreid. Initieel kon de lening om de handelshuur te betalen enkel toegekend worden aan zelfstandigen en ondernemingen die recht hadden op een coronahinderpremie wegens verplichte sluiting. De lening kan nu ook aangevraagd worden door ondernemers binnen heel wat andere sectoren die zwaar te lijden hebben gehad onder de coronamaatregelen en die een omzetdaling hebben, waaronder reisorganisatoren, fotografen, alsook tal van technici, artiesten, en ondernemingen voor materiaalverhuur binnen de kunst- en eventsector.

De aanvraag daartoe wordt elektronisch afgehandeld, en kan via de website van het VLAIO worden aangevraagd vanaf 1 oktober 2020 tot 15 november 2020.